Seçim Öncesi Dev Banka TL işlemini Durdurdu!

İsviçre merkezli dev banka, 14 Mayıs seçimlerine kadar TL pozisyonlarını kapatacağını duyurdu ve yatırımcılara not gönderdi.

featured

İsviçre merkezli dev banka, 14 Mayıs seçimlerine kadar TL pozisyonlarını kapatacağını duyurdu ve yatırımcılara not gönderdi.

Seçimlere kısa süre kala yabacılardan TL hakkında tahminler gelmeye devam ediyor. Bir son dakika açıklaması da İsviçreli Swisquote adlı finans kuruluşundan geldi. Kuruluş yaptığı son dakika açıklamasında risklerin azaltılmasına adına müşterilerine seçimden önce TL’deki pozisyonları kapatma çağrısında bulundu.

İsviçre merkezli dev banka, müşterilerine gönderdiği notta TL iel ilgili dikkat çeken bilgilere ve yorumlara yer verdi. Bloomberg sayfasında yayınlanan habere göre banka, Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere yönelik riskleri azaltmak için 5 Mayıs tarihinden itibaren lira işlemlerini askıya alacğaını duyurdu. Söz konusu yazıda bu kararın riskleri azaltmak adına alındığına yer verildi ve “Bu dönemde piyasa dalgalanmalarına bağlı riskleri azaltmak için, tüm TL pozisyonları 5 Mayıs’a (17:00 CET) kadar kapatmanızı rica ederiz. Swissquote, bu kapanış saatinden sonra kalan tüm açık pozisyonları kapatacak” ifadelerine yer verildi.

5 Mayıs gün sonundan itibaren başlayacak kısıtlamanın 15 Mayıs tarihine kadar geçerli olacağı ve lira ile bağlantılı paritelerde herhangi bir fiyat akışı sağlanmayacağını bildirdi.

Peki bu karar ne anlama geliyor? Söz konusu banka, seçim sürecinde TL’de beklenen dalgalanmalar nedeniyle söz konusu kararını aldığını, yatırımcılarının bu süreçte zarar etmemesi için böyle bir karara imza attıklarını söyledi.

Seçim Öncesi Dev Banka TL işlemini Durdurdu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir