Sümeyye Boyacı’dan Bronz Madalya!

Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı, İngiltere'de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstü kategorisinde bronz madalya kazandı.

featured

Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı, İngiltere’de düzenlenen Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda kadınlar 50 metre sırtüstü kategorisinde bronz madalya kazandı.

Milli Gururumuz

İngiltere’nin Manchester kentindeki Su Sporları Merkezi’nde devam eden Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda milli yüzücü Sümeyye Boyacı, kadınlar 50 metre sırtüstü kategorisinde mücadele etti. Sümeyye Boyacı, S5 kategorisi finali yarışmasında 43.32 saniyelik derece yaparak üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı. Milli sporcu, bu sonuçla ile birlikte 2024 yılında düzenlenecek Paris Paralimpik Oyunları’nda mücadele etmek için de kota kazandı.

Sümeyye Boyacı kimdir?

5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de doğdu. Doğumundan itibaren iki kolu olmayan Boyacı, aynı zamanda kalça çıkıklığı rahatsızlığı ile dünyaya geldi.

Gittiği bir akvaryumda gördüğü balıkların kolları olmadan yüzebilmesinden etkilenerek 2008 yılında yüzme sporuna adım attı ve 2013’te, antrenör Mehmet Bayrak ile çalışmaya başladı.

S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında mücadele ediyor. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda yarıştı, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazandı.

Sümeyye Boyacı’dan Bronz Madalya!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir